Programma Voorjaar 2020

Op 6 en 7 januari november begin ik weer met respectievelijk de cursussen Romantiek en Neoclassicisme in Heiloo. 

De cursus Neoclassicisme beslaat de hele 18de eeuw en daarin behandel ik ook de late Barok. In deze eeuw van de Verlichting komt later het classicisme overal in Europa terug. De barokmuziek komt tot volledige bloei en gaat langzaam over in de klassieke vorm.

In de cursus Romantiek komt de reactie op de Verlichting aan de orde. Grote veranderingen die in gang gezet zijn door de Franse Revolutie vinden overal weerstand en worden vaak teruggedraaid. Sommige zijn echter blijvend zoals het wegvallen van de adel en geestelijkheid als belangrijkste kopers van beeldende kunst en muziek. Artiesten en componisten zijn genoodzaakt zelf kopers en opdrachtgevers te zoeken.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.